Inspectie van het Onderwijs lovend over taalles

Geplaatst op zaterdag 8 oktober 2016

Lelystadse scholen, zoals de Triangel, scoren goed bij het terugdringen van taalachterstand bij kinderen. Dat staat in een rapport van de Inspectie van het Onderwijs. Volgens de inspectie is de voor- en vroegschoolse educatie waar de Triangel ook onderdeel van uitmaakt zelfs een voorbeeld voor andere gemeenten. Met deze vorm van educatie wil Lelystad voorkomen dat kinderen met een achterstaportfolio groep 2nd aan groep 3 beginnen. Daarom wordt er al bij peuters en kleuters met o.a. woordjes geoefend en betrekken wij als school de ouders zoveel mogelijk bij het onderwijs van de kinderen. De Triangel heeft voor 2017 in samenwerking met stichting GO! gezamenlijke doelen geformuleerd om deze verbetering nog verder door te voeren. Inmiddels heeft 85 procent van de leerlingen in Lelystad geen taalachterstand meer het streven is dat dit nog verder verbetert nar zelfs 97 procent. Zie ook de nieuwsuitzending van omroep Flevoland op 6 oktober.