Triangel wint de Grote Verkeersquiz Lelystad.

Geplaatst op vrijdag 1 juni 2018

Lelystad – Het team van basisschool De Triangel heeft vrijdagmiddag de Grote Verkeersquiz Lelystad gewonnen. Qua kennis van verkeersregels en verkeersinzicht was het team het beste van de twaalf deelnemende scholen. De Grote Verkeersquiz vond plaats in een afgeladen Agora Theater en werd gepresenteerd door Klaas van Kruistum – bekend van onder meer ‘Wie is de Mol’, ‘Checkpoint’ en ‘Zapp live’. Van elk van de twaalf scholen die zich hadden geplaatst in de voorronde, speelden vrijdagmiddag de twee beste leerlingen mee in de halve finale. Ze werden vanuit de zaal aangemoedigd door klasgenoten met spandoeken. De deelnemers beantwoordden vragen over lokale verkeerssituaties die werden getoond met foto’s. Allemaal situaties waarmee de leerlingen zelf ook in aanraking kunnen komen. De zes beste scholen uit de halve finale speelden aansluitend mee in de finale. Het winnende duo van De Triangel ontving een grote wisselbeker uit handen van wethouder John van den Heuvel.

Klik hier voor het hele nieuwsbericht van de Flevopost.