30 jaar Lucky Wheels

Geplaatst op maandag 18 november 2019

In 2019 is het precies 30 jaar geleden dat Luuk Wissema is gestart met zijn onderwijsproject Lucky Wheels. Afgelopen vrijdag 15 november, tijdens een clinic Lucky Wheels op De Triangel, is Luuk door de school en Sportservice Flevoland in het zonnetje gezet.

Door een medische fout is Luuk Wissema in een rolstoel terecht gekomen. Wat hem is overkomen heeft Luuk omgezet in iets positiefs. Al 30 jaar zet hij zich in voor de beeldvorming over de capaciteiten en mogelijkheden van mensen met een beperking. Daarnaast benadrukt hij het belang van sporten voor mensen met, en zonder beperking. In de afgelopen 30 jaar is Luuk op vele Flevolandse scholen geweest, zowel basis- als voortgezet onderwijs. Hij heeft met Lucky Wheels al duizenden scholieren gemotiveerd. Zijn motto is ‘Meedoen is al winnen’. “Ik doe dit project al jaren met heel veel plezier, het heeft mij eigenwaarde opgeleverd en het gevoel dat ik weer mee doe in de maatschappij”, aldus Luuk.