Zeer grote brand verwoest schoolgebouw basisschool De Triangel

Geplaatst op zondag 29 maart 2020

In de nacht van woensdag op donderdag is ons schoolgebouw door een zeer grote brand volledig verwoest. Ook de aangrenzende gymzaal kon door de brandweer niet worden gered. Zelfs met de hulp van omliggende brandweerkorpsen kon niet worden voorkomen dat ons schoolgebouw volledig in as werd gelegd.

Niet geblust
De eerste melding van het vuur kwam om 0:45 uur bij de brandweer binnen. Al snel was duidelijk dat het gebouw niet meer te redden was. Vervolgens is besloten het vuur z’n gang te laten gaan, zodat de rook recht omhoog ging. Als er was geblust, dan zou de rook laag blijven hangen en moesten mogelijk verschillende woningen in de omgeving van onze school worden ontruimd. Op grote schaal hoefde dat uiteindelijk niet te gebeuren, maar toch zijn de bewoners van zes huizen door de politie wakker gemaakt en uit hun huis gehaald.

De oorzaak van de brand is niet bekend en volgens een woordvoerder van de brandweer is het ook vrijwel onmogelijk om daar ooit nog achter te komen. Dit aangezien het vuur zo fel was dat het schoolgebouw compleet is verwoest.