Congiërge van het jaar 2020

Geplaatst op vrijdag 6 november 2020

Met trots kunnen wij zeggen dan onze Ton conciërge van het jaar 2020 is geworden. Al bijna 20 jaar is Ton Mul actief als vrijwilliger voor onze school. Hij is dus zeker geen eendagsvlieg te noemen. Inmiddels is hij een bekend gezicht voor teamleden, ouders en leerlingen. Een conciërge die de gebruikelijke werkzaamheden uitvoert, zoals het opereren als gastheer, leerlingen en leerkrachten ondersteunen, het doen van grote en kleine klussen in en om de school. Maar daarnaast zorgt ‘onze’ Ton ook elke ochtend, door zijn zorgvuldig gekozen opmerkingen, voor een glimlach op onze gezichten.

Dat zijn toewijding voor de school verder gaat dan alleen zijn dagelijkse werkzaamheden, is in de afgelopen periode extra prominent naar voren gekomen. Het mag duidelijk zijn dat de gebeurtenissen in maart, het afbranden van onze school tijdens de corona-sluiting en de spoedverhuizing naar onze nieuwe locatie, voor veel extra werkzaamheden hebben gezorgd. Om de school zo snel mogelijk toegankelijk te maken voor leerkrachten en leerlingen voor de gedeeltelijke heropening van de scholen in mei, was Ton dagelijks in de weer. Ook daarna was hij dagelijks allerlei klussen aan het doen, bijvoorbeeld snel een bord ophangen als de kinderen aan het buiten spelen waren en dozen met nieuwe materialen uitpakken en opbergen. Een paar weken later, terwijl iedereen van zijn zomervakantie aan het genieten was, werd er door Ton bijna dagelijks 6 weken lang hard doorgewerkt. Het team werd regelmatig met foto’s op de hoogte gehouden van de vorderingen van de werkzaamheden. Muren werden wit geschilderd, meubilair op zijn plek gezet en magazijnen verder ingericht, om er maar voor te zorgen dat er zo veel mogelijk klaar zou zijn voor het nieuwe schooljaar.

Ton heeft een rustige persoonlijkheid die niet graag op de voorgrond treedt, maar er juist met de kleine dingen voor zorgt dat iedereen met plezier naar zijn werk blijft komen.

Als voorbeeld is het de jaarlijkse door Ton zelf geplukte appels die gebruikt worden, om een heerlijke zelfgebakken appeltaart op tafel te toveren voor het team. Aankomende maand bereikt Ton de pensioengerechte leeftijd en zou hij normaliter kunnen gaan genieten van zijn wel verdiende vrijetijd. Maar Ton gaat nog niet, want zoals wij niet zonder Ton kunnen, kan Ton (nog) niet zonder de Triangel. Wij hopen nog lang van deze geweldige persoonlijkheid te mogen genieten bij ons op school!

Namens alle teamleden, leerlingen en ouders van OBS de Triangel van harte gefeliciteerd met je verdiende prijs en hopelijk kunnen wij nog lang van je werkzaamheden genieten.