Les over zonne-energie

Geplaatst op zondag 12 september 2021

Deze week kregen onze bovenbouw groepen een gastles over zonnepanelen.  Er waren echte zonnepanelen in de groep  om van dichtbij te kunnen bekijken en iedere leerling moest zelf een mooie zonnebloem op zonne-energie in elkaar zetten.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen niet alleen ‘leren op’, maar ook over zonne-energie. Onze school heeft een eigen zonnedak en dit was een mooie aanleiding om het gesprek aan te gaan met kinderen over zonnepanelen op school, het veranderende klimaat en duurzaamheid: ‘want hoe werken zonnepanelen eigenlijk?’ en ‘wat betekent energietransitie nou precies? Zo betrekken we leerlingen bij klimaatoplossingen en laten we hen vroeg kennis maken met duurzame technieken.