Projecten/thema´s

hoedenOnderbouw
In de onderbouw wordt veel gewerkt met een thema gedurende een bepaalde periode.
In groep 1 en 2 werken we het hele schooljaar in thema’s uit de methode “Kleuterplein” en eigen thema’s die dicht bij de belevingswereld van de kleuters liggen. Bij elk thema krijgt uw kind een werkboekje.

Schoolbreed
Eén à twee keer per jaar wordt er schoolbreed, door alle groepen in een zelfde periode aan een onderwerp gewerkt, waarbij een thema verder wordt uitgediept. Het resultaat van dit schoolproject wordt aan de ouders en kinderen gepresenteerd. Zo hebben we bijvoorbeeld elk jaar in oktober het Kinderboekenweekproject.

Thematisch werken vanaf groep 4
Wij werken binnen onze school met thema’s.
Deze thema’s zijn gekozen in een 4 jaren cyclus welke aangeboden worden vanaf groep 4. Binnen deze thema’s wordt de uitvoering en beoordeling aangepast op de leeftijd van de groep.
De thema’s zijn zorgvuldig gekozen zodat de kerndoelen (zie blz. 26) en de CANON van Nederland (lijst met minimale punten van de Nederlandse geschiedenis) aan bod zullen komen.

Thema’s 2014-2015
Vervoer en verkeer
Amerika (+ Australie en Oceanie)
Voeding